ÉRTÉKEK

Hitvallásunk


Az Evangelical Alliance tagjaként a szervezet hitvallását fogadjuk el, ami összegezve így hangzik:

Hisszük, hogy a Biblia, Isten szava és mindannyian Isten képmására teremtettünk. Hisszük, hogy Jézus élete, halála és feltámadása elengedhetetlen volt ahhoz, hogy megszabadítson minket a bűntől és betöltsön Szentlelkévelezért imádjuk és szolgáljuk Őt Krisztus visszajöveteléig.

Értékek


Az egyház küldetése, hogy „menjetek és tegyetek tanítvánnyá” megköveteli, hogy Isten népe szent, és megkülönböztetett életet éljen. Ezt az elhívást megélni nem könnyű. A mai kultúra és a jelenlegi társadalmi változások komoly kihívást jelentenek a tanítványság megélésében. Ezért az Exodus egyértelműen állást foglal néhány nehéz kérdésben:

1. Támogatjuk az alkohol, dohányzás és drogmentes életvitelt, mint egészséges életformát. Erre bátorítjuk a munkatársainkat, önkénteseinket és csoportvezetőinket.

2. Meggyőződésünk, hogy a rosszul megválasztott szórakozási módok, tévéműsoroktelefon, internet és közösségi média használat negatív hatással van Krisztusban való növekedésünkre, családunkra és közösségeinkre. Arra biztatjuk a fiatalokat, hogy válasszanak építő szórakozási lehetőségeket és kérjük munkatársainkat, csoportvezetőinket, Ex-press és Ex-tend csapattagokat, hogy körültekintően válasszák meg, hogy milyen szórakozóhelyeket látogatnak és kerüljék az Exodus szellemiségével össze nem egyeztethető helyeket.

3. Elkötelezetten valljuk a Biblia tanítását a szexualitásról, nevezetesen, hogy a szexuális kapcsolat csak házasságon belül, egy férfi és egy nő között élhető meg. Elvárjuk munkatársainktól, csoportvezetőinktől, valamint Ex-press és Ex-tend csapattagoktól, hogy támogassák ezt az álláspontot.